joi, 28 iulie 2011

Campionatul National De Mountain Bike Cross Country

       Campionatul naţional de cross country de anul acesta a fost desfăşurat în staţiunea Păltiniş din judeţul Sibiu în dată de 17 iulie.
       Traseul a fost aproximativ acelaşi pe care s-a desfăşurat şi Campionatul Balcanic din 2007 la care am fost pe locul 2 , după un sportiv al Greciei. Traseu dificil, cum era de aşteptat, cu urcări şi coborâri abrupte şi chiar periculoase la un moment dat , când se acumulează oboseala.
  

duminică, 10 iulie 2011

Campionatele nationale de sosea

     Campionatele naţionale de şosea au fost desfăşurate,ca de obicei, la Izvorul Mureşului din Judeţul Harghita în perioada 24,26-06-2011.
     În ziua de vineri, 24 iunie a fost prima probă, cea de contratimp pe o distanţă de 35km.
Pentru proba de contratimp nu am avut pregătire şi nici materiale specifice probei de contratimp astfel terminând proba pe locul 7 cu un timp de 51minute şi la aproape 5 minute de câştigătorul Andrei Nechita.
     Sâmbătă a fost contratimpul cadeţilor şi a juniorilor iar noi, cei de la categoria Elite şi Sub23 ani am avut zi de pauză.

     Duminică la ora 10 am luat startul la proba de fond, care iniţial trebuia să fie de 160 km dar a fost scurtată la 141km, etapă care s-a terminat la doar 3 ore şi 19minute de la start, cu o viteză medie de 42,3 km/h.
     Am reuşit să mă clasez pe locul 3, după câştigătorul Andrei Nechita care a sosit la 14 sec înaintea mea şi la 8 secunde înaintea ocupantului locului 2, Alex Ciocan.

     A fost o cursă frumoasă, la care s-a alergat tare, mai ales că după întoarcerea de la km 70 nu s-a mai aşteptat mult şi Nechita cu Ciocan şi încă 3 ciclişti au atacat.
    Atacul lor a fost reuşit, ei reuşind să stea în fruntea cursei până în ultimul km al etapei unde au fost apropiaţi la mai puţin de 30 sec de grupul urmăritor în care mă aflam şi eu.
    Când au văzut că au fost ajunşi, Andrei a sprintat decisiv, urmat de Alex iar eu am sosit doar pe 3, fiind deja o mică diferenţă, de câteva secunde între grupul în care eram eu şi cel din faţă.
     În concluzie, sunt mulţumit de rezultatul obţinut :)
 




   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...