luni, 27 mai 2013

24 Hours Finale Ligure Race 2013

              În weekend-ul 25-26 Mai am avut plăcerea de a fi invitat de către echipa Cicli Boscaro pt a participa la cea mai mare competiţie de 24 ore din Italia desfăşurată în Finale Ligure, Province of Savona. În acest an a fost a 15-a ediţie a acestui eveniment desăvârşit unde s-au înscris 300 de echipe cu un total de peste 2400 participanţi.

             Pentru această cursă au fost categorii diferite cum ar fi categorie pe component adică echipa de 4,8 sau 12 componenţi, categorie single-speed,etc, amatori şi non-amatori. Pt rezultate complete şi categorii go to: 24hfinale.com
             Echipa cu care am participat a fost compusă din 8 oameni cu care ne am gestionat schimburile de-a lungul celor 24 ore. Chiar dacă în afară de mine restul colegilor erau amatori , ne-am înscris la categoria non-amatori pt a ne “lupta” cu cei mai buni. Startul s-a dat la ora 13 din Centrul oraşului Finale Ligure, la nivelul mării iar traseul se afla mai sus la câteva sute de metri altitudine. Eu am fost în primul schimb şi trebuia să fac plecarea de la start cu o urcare de câţiva km foarte dificilă pe asfalt cu o înclinaţie medie de peste 20% până la traseu, intrare pe jumătatea traseului, după care completat cu încă un tur, deci aproximativ 2 tururi. Un tur de circuit avea 12 km şi o diferenţă de nivel acumulată de 300 m.
             După terminarea schimbului meu eram pe locul 4 la general care, după câteva schimburi, a devenit locul 3. După primul meu schimb am avut de aşteptat câteva ore până la următoarea mea plecare adică în jurul orei 18. Am făcut schimburile doar pe timp de zi pt a evita accidentările pt că, mai ales la o cursă de 24 ore unde se acumulează oboseala + lipsa unei vizibilităţi perfecte, se pot întâmpla multe lucruri neprevăzute.                      
            Până la schimbul meu nr 2 aveam de făcut 3 tururi şi eram la bătaie cu locul 2 adică echipa MHW Cube Racing Team Germany iar pe primul loc, nu la distanţă foarte mare, erau cei de la MTB S. MARINELLA - FPT - TONICĂ SPORT. Am reuşit să ajungem pe locul 2 iar pe timpul nopţii cei de la Marinella au avut defecţiune iar noi ajunsesem pe primul loc! Yeeeee :D Din păcate, nu a durat mult şi am ajuns din nou pe locul 2… Deja după schimbul al 2-lea din cauza manşoanelor sau a mănuşilor mi s-au făcut nişte bătături cumplite în palma cât să nu mai pot să ţin ghidonul (fără să exagerez). Pe lângă bătăturile din palma mai aveam şi genunchiul umflat de la o căzătură făcută total aiurea :D Că după orice schimb, am făcut duş













,am mâncat













,m-am plimbat pe la standuri şi m-am uitat puţin la concert, care app, traseul trecea pe scenă cumva, prin spatele trupei :D deci, te uitai la concert şi vedeai şi concurenţii cum treceau pe acolo... foarte frumos :D Pe lângă experienţa unei curse de 24 ore am experimentat şi dormitul în cort
care nu mi-a displăcut f tare şi sunt convins că în alte condiţii mi-ar fi plăcut mai mult decât acum, luând în considerare condiţiile unei astfel de curse plus temperatura de doar 4 grade pe timp de noapte.
Urmatorul schimb, nr 3 pt mine a fost pe la ora 5:30-40 si inca era usor intuneric si aveam de facut 2 tururi pe care inca de la start ma gandeam ca voi avea niste dureri cumplite in palme.

Mi-am pregatit bandajele dar inainte de start le-am dat jos pentru ca mai rau ma deranjau .

Mi s-a părut incredibil răsăritul care m-a prins pe marginea unui versant de unde se vedea marea şi soarele cum se înălţa. Suberb !

 Până să sfârşesc prima tură mă gândeam cum să anunţ colegii să pregătească următorul schimb pt că simţeam că nu mai pot face şi turul 2 din cauza palmelor pt că , mai ales pe coborâri nu puteam ţine deloc bine ghidonul şi astfel îmi era grav afectată viteză pe coborâri dar am reuşit să termin cele 2 tururi şi chiar să iau un avans de 4 minute faţă de riderul echipe de pe locul 2-MHW Cube Racing Team.

             De la finele schimbului meu am avut de aşteptat şi să sperăm că putem păstra poziţia a 2-a din clasamentul general. Primul loc era déjà prea departe pt a mai fi ajuns … La ultimul meu schimb cu nr 4 de la ora 11(aproximativ) aveam de recuperat 1m 50 sec pentru a ajunge din nou pe locul 2 şi astfel am pornit hotărât să recuperez cât de mult posibil într-o singură tură ce reprezenta schimbul meu final. Am recuperat doar 50 secunde şi astfel am lăsat pt coechipieri doar 1 minut ce lipsea pt a ajunge pe locul 2 .

             Asa ca, dupa 24 ore de cursa nebuna am terminat pe un fericit loc 3.

 Clasament :

 1. MTB S. MARINELLA - FPT - TONICA SPORT M8
 2. MHW Cube Racing Team 2 M8
 3. CICLI BOSCARO M8

            O experienţă nemaipomenit de plăcută în ciuda oboselii şi a luptei continue! Pot spune că, cu următoarea ocazie, negreşit voi participa la o astfel de cursă.

            Deci, merită să continui ce ai început cu plăcere chiar dacă pe parcurs se transforma în durere pt că la final vei rămâne cu momente memorabile.

           Cine vrea sa vada track-ul GPS :  GPS TRACK Finale Ligure

          Pagina mea de like: FB LIKE Page Marius Petrache

 Ma gandesc totusi la cursa de 24 ore SOLO ( Acolo nu cred ca am curajul sa ma bag… sau poate as avea curaj dar fara pretentii la podium,who knows...)

 Multumesc Cicli Boscaro pt invitatie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...